Avort Medicamentos

Avort medicamentos = 500 Lei include: consultatie, ecografie, medicatie, recontrol.

Montare sterilet cupru, argint pret: 100 Lei

Montare sterilet Mirena pret: 100 Lei

Intreruperea sarcinii medicamentos pret: 500 Lei(consultatie+ecografie+medicatie+recontrol)

Control ; Test sarcina ; Test ovulatie ; Test urina ; Injectie i.v. , i.m. , s.c. = sunt gratuite

Dezavantajele metodei chirurgicaleAvantajele metodei medicamentoase
Metoda chirurgicala este o interventie traumatizanta fizic cat si psihicPoate fi efectuata imediat, fara anastezie si riscuri chirurgicale
Infectii locale postchiuretajEste nedureroasa si foarte sigura
Risc de perforatie sau sinechie uterinaAvantaj psihologic, controlul la a doua vizita
Risc crescut de sarcini extrauterine sau sterilitate secundaraMai putin traumatizant-emotionala pentru pacienta

Abstract: Pastila avortiva este un medicament antiprogesteronic. Progesteronul, dupa cum se stie, reprezinta hormonul-cheie in fixarea si mentinerea sarcinii. Actiunea pastilei avortive consta in blocarea receptorilor progesteronului, ceea ce are drept consecinta vulnerabilizarea embrionului si respingerea sarcinii de catre organism. Utilizat in combinatie cu o prostaglandina si administrat in primele saptamani de sarcina, Pastila avortiva induce avort, reprezentand astfel o metoda alternativa pentru femeile care nu agreeaza ideea avortului chirurgical.

Istoric
Pastila avortiva a fost testata prin studii clinice in multe tari europene precum: Franta, Spania, Olanda, Marea Britanie, Germania, Elvetia, fosta URSS

Eficacitate si siguranta
Pastila avortiva s-a dovedit a fi o optiune sigura, efectiva si acceptabila pentru femeile care doresc un avort in timpul primelor saptamani de sarcina.

O majoritate covarsitoare a femeilor care au ales Pastila avortiva pentru inducerea avortului medical este satisfacuta de aceasta metoda. Efectele secundare cele mai frecvente raportate de catre femeile care au utilizat Pastila avortiva pentru navortul timpuriu, sunt similare celor care apar in pierderea spontana de sarcina: dureri abdominale, sangerare, disconfort gastro-intestinal.
Avortul medical care utilizeaza Pastilei avortive previne riscul de perforare uterina si al complicatiilor determinate de anestezie, pentru ca este o procedura neinvaziva si nu necesita anestezie.

Pastila avortiva s-a dovedit a fi mult mai eficienta in combinatie cu o prostaglandina. Prescrierea tipului de prostaglandina, metoda de administrare, doza si timpul administrarii, raman la altitudinea medicului, peste tot in lume.

Cum este utilizata Pastila avortiva
Vizita la cabinetul medical pentru consultatie si administrarea dozei Pastilei avortive.

Implicatii pentru viitor
Pe masura ce Pastila avortiva devine disponibila in tot mai multe tari, avortul prin aspiratie este ales de tot mai putine femei.

Utilizarea medicala a Pastilei avortive va cunoaste o extindere in viitor.
Cercetarile au identificat alte potentiale utilizari ale Pastilei avortive in:
- cancerul de san - cancerul ovarian - cancerul de prostata
- fibromul uterin - sindromul Cushing - endometrioza
- glaucom - meningiom

in doze foarte mici, Pastila avortiva poate fi utilizata pentru prevenirea sarcinii, ca o metoda de contraceptie de urgenta aplicata in primele 5 zile de la contactul sexual neprotejat (OMS, 1999).

AVORTUL MEDICAL (II)

Pastila avortiva - PILULA ABORTIVA

Pastila avortiva blocheaza hormonul denumit progesteron, care este necesar pentru mentinerea sarcinii. Ca urmare, endometrul (tesutul care captuseste uterul) incepe sa se desprinda, colul cervical se inmoaie si se produce o sangerare. Ulterior, dupa administrarea orala a comprimatelor de Prostaglandina, apar contractii uterine si, in 2-8 ore, se produce expulzarea embrionului.

PROTOCOLUL
La prima consultatie, un examen echografic confirma varsta sarcinii mai mica de 9 saptamani. Apoi, pacienta este consiliata de specialist, care ii explica modul de actiune al medicamentelor Prostaglandine si care se asigura ca femeia obtine raspunsuri pentru toate intrebarile. Istoricul starii de sanatate este evaluat cu grija si, daca toate criteriile sunt indeplinite, medicul inmaneaza Pastila avortiva, pentru administrare orala.
Dupa administrarea Pastilei avortive la clinica, femeia trebuie sa se astepte la o sangerare, ale carei debut si cantitate difera, de la caz la caz. in unele situatii pot surveni sangerari mai mari, egale sau mai mici comparativ cu sangerarile menstruale. Exista de asemenea posibilitatea sa nu apara nicio sangerare, pana in momentul administrarii Prostaglandinei.

La un interval de timp dupa administrarea orala a tabletelor de Prostaglandina (uneori chiar dupa 20 minute), pot surveni contractii si/sau sangerari. in timpul urmatoarelor 2-8 ore, majoritatea femeilor pierd sarcina. Contractiile, sub forma de crampe, pot creste si descreste in intensitate, timp in care embrionul este eliminat. Fiind foarte mic, de multe ori trece neobservat. Sangerarea dupa administrarea pilulei abortive este mai mare decat dupa avortul chirurgical.

Dupa 1-2 saptamani, este programat un examen medical in urma caruia medicul se asigura ca procesul este complet.

EFECTE SECUNDARE
Majoritatea efectelor secundare sunt cele cauzate de Prostaglandina si pot include:
- sangerare - cefalee - ameteli
- greata, varsaturi - diaree
- crampe puternice

CRITERII
Pilula abortiva poate fi o optiune daca:
- perioada care a trecut de la ultima menstruatie este mai mica de 9 saptamani
- femeia doreste sa inbtrerupa sarcina si este in masura sa-si dea consimtamantul
- exista posibilitatea de a anunta serviciul de urgenta in cazul aparitiei unor probleme
- nu locuieste la o distanta mai mare de 2 ore de serviciul de urgenta
- este capabila sa revina la clinica pentru consultatii
- este de acord sa fie supusa unuui avort chirurgical in cazul in care regimul administrat nu induce intreruperea sarcinii

CONTRAINDICATII
- tulburari de coagulare sau tratament cu medicamente anticoagulante
- anemie severa
- deficit de adrenalina
- terapie sistemica, indelungata cu corticoizi
- sarcina ectopica
- formatiuni tumorale sau pseudo-tumorale ovariene sau tubare
- porfirie ereditara
- alergie la prostaglendine
- diaree severa

EFECTE ASUPRA FERTILITATII
Conform studiilor efectuate, nu se cunosc riscuri pe termen lung asociate cu regimul Prostaglandine. Astfel, femeile pot sa ramana insarcinate oricand, atunci cand sunt decise sa duca o sarcina la bun sfarsit.

ATENTIE !
Pilula abortiva nu trebuie sa fie confundata cu pilula contraceptiva de urgenta (asa-numita "pilua de a doua zi"?) ! Pilula abortiva determina intreruperea sarcinii si este utilizata dupa confirmarea existentei sarcinii (dar nu mai tarziu de 9 saptamani de la ultima menstruatie); in timp ce contraceptia de urgenta se administreaza in scop preventiv, imediat dupa un contact sexual neprotejat. Contraceptia de urgenta nu produce avort si nu afecteaza o sarcina existenta.